2013


Cursus dotpainting

Cursus Dotpainting op 5 oktober 2013

Cursus Dotpainting op 5 oktober 2013

Op drie maandagochtenden, 30 september, 7 en 14 oktober, hebben een aantal dames de cursus dotpainting gevolgd. Dotpainting (schilderen in stippen) is de traditionele teken- en schildertechniek van de Australische Aboriginals.

Dotpainting wordt gebruikt om een verhaal te vertellen. Dit verhaal kan zijn oorsprong vinden in oude mythologische tijden, het heden of de toekomst, samenvallend in de droomtijd, het bijzondere en voor de westerse mens uiterst moeilijk te begrijpen tijdconcept van de aborigines.
Met behulp van een stokje, een takje van een boom of zelfs een satéprikker wordt de verf op de ondergrond aangebracht, nadat de omtrek van de afbeeldingen van het verhaal in ruwe schetsen is ingetekend.

dp-1Er worden veel symbolen gebruikt. De betekenis van een schilderij is het eigendom van de schilder. Slechts hij of zij kan het verhaal vertellen.

Dhr. Ben Engelbertink heeft toegezegd een nieuwe workshop te willen begeleiden als daar animo voor is. De kosten voor drie ochtenden zijn in totaal € 12,00, inclusief materiaalkosten en koffie/thee.

Mocht u hierin geïnteresseerd zijn, geef u dan op via  info@huisvanverhalenenschede.nl of bel ons op tel. 053 4316288. Als er een aantal aanmeldingen binnen zijn, zullen we dat op onze website en via onze Facebookpagina melden.