Menu Sluiten

Activiteiten 2014

November/December 2014

 

In de maanden november en december hebben wij via Facebook onze sympathisanten opgeroepen om het Huis van Verhalen “ludiek” te steunen door middel van het inleveren van Douwe Egberts punten. Aan deze oproep is heel goed gevolg gegeven, we werden bedolven onder de punten. Vóór het sluiten van de DE shop in Enschede hebben we heel veel koffie en thee hiervan kunnen kopen. Hartelijk dank aan iedereen die aan deze actie heeft meegewerkt!!!

Op dinsdag 25 november en dinsdag 2 december hebben onze vrijwilligers onder leiding van Riks geassisteerd met het schrijven van Sinterklaasgedichten. Radio Enschede FM en Twentsche Courant Tubantia hebben hieraan ook de nodige aandacht geschonken.

September 2014

 

27 september

Open Dag Diacon-3

Tijdens de open dag van Diacon praatten we met een groot aantal bezoekers die heel geïnteresseerd waren in ons werk. We twijfelen er dan ook niet aan dat we meerdere mensen terug zullen zien in onze huiskamer tijdens de inloop (dinsdag t/m vrijdag van 14.00 – 16.30 uur) of bij één van onze andere activiteiten. Mensen van Diacon, hartelijk dank, jullie hadden alles perfect georganiseerd!

20 september 2014

Een primeur voor het Huis van Verhalen.


Op 20 september heeft het Huis van Verhalen voor het eerst een themawandeling langs de beek de Roombeek georganiseerd.
‘s Morgens om 10.00 uur werden de mensen in ons “huis” ontvangen met koffie of thee. De mensen kwamen niet alleen uit Enschede maar ook uit Oldenzaal, Losser en Weerselo.
Na de presentatie over de beek liep de groep van 21 personen naar de grondwaterzuiveringsgebouw, om daar uitleg te krijgen over dit bijzondere gebouw en zijn installatie. Daarna volgden we de Roombeek tot aan het Lammerinkswönner.
Onderweg werd door de ambassadeur uitleg gegeven over de gebouwen waar we langs liepen en uiteraard over de aanleg van de beek.
Toen weer terug naar het Huis van Verhalen, waar de mensen een informatieboekje over de beek de Roombeek meekregen en uiteraard informatie over het Huis van Verhalen. Het was een zeer geslaagde wandeling.

APRIL 2014

Renovatie huiskamer en kantoor

De Kings Kids
Op 2 april 2014 hebben de King’s Kids ons geholpen met het renoveren van onze huiskamer en ons kantoor (o.a. hebben ze onze ramen gezeemd, muren geschilderd en vloeren schoongemaakt).

Nieuwe vrijwilligers

Op vrijdag 11 april hebben wij de meesten van onze nieuwe vrijwilligers in onze huiskamer ontvangen met een kop koffie/thee met wat lekkers en hebben onze ambassadeurs Dick en John hun rondgeleid door de wijk. Na afloop nog even gezellig nakletsen met een hapje en een drankje. Zo hebben ook zij kennis gemaakt met de gezellige sfeer in onze huiskamer tijdens de inloop.

Moment van Ontmoeting

Op vrijdag 25 april hebben wij onze vrienden, sponsoren, vrijwilligers en oud-vrijwilligers van het Huis van Verhalen ontvangen voor een “moment van ontmoeting” ‘s middags vanaf 16.00 uur.  Er liggen een aantal turbulente jaren achter ons, waarin er veel is veranderd binnen het Huis van Verhalen. Onze Missie, zoals die bij de start van het Huis van Verhalen is geformuleerd

het present zijn, er zijn voor mensen, niet alleen in de wijk Roombeek,
niet alleen voor de getroffenen van de vuurwerkramp
maar voor iedereen die daar behoefte aan
 heeft

is echter onveranderd.

Omdat wij  merkten dat onze ruimte niet meer aan de behoefte van de bezoekers tegemoet kwam, is er in het voorjaar van 2014 hard gewerkt om het Huis van Verhalen een facelift te geven. Er is met verschillende groepen vrijwilligers en professionals hard gewerkt en op deze middag hebben wij onze bezoekers het resultaat laten zijn. De bestuursvoorzitter van het Huis van Verhalen, Hadassa Meijer, vertelde het een en ander over de huidige stand van zaken en o.a. de stadsdeelmanager Noord, Wilmien Haverkamp, gaf acte de presence en onthulde een fotocollage met daarop de diverse activiteiten die momenteel in het Huis van Verhalen plaatsvinden. Het was een geanimeerde bijeenkomst.