Menu Sluiten

huiskamerbuurt
Wij zijn open van dinsdag- t/m vrijdagmiddag van 13.30 – 16.00 uur

Het Huis van Verhalen is sinds mei 2013 ‘Huiskamer van de Buurt’.

Enschede kent op diverse plekken in de stad Huiskamers van de buurt. Een huiskamer van de buurt is een plek voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen.

Het uitgangspunt is dat iedereen welkom is.
Dit sluit naadloos aan bij de presentiebenadering van het Huis van Verhalen:

wij willen er zijn voor de ander en willen oprecht en met een open houding luisteren naar de ander.

Van dinsdag- tot en met vrijdagmiddag  is het Huis van Verhalen van 13.30 tot 16.00 uur geopend voor een kopje koffie of thee, een goed gesprek, een fijne ontmoeting of om even op verhaal te komen. Gastvrouwen of gastheren zijn aanwezig om de bezoekers te ontvangen (zie verder onder ‘inloop’).

Vanuit het idee van een Huiskamer van de Buurt worden ook activiteiten voor buurtbewoners georganiseerd in het Huis van Verhalen:

  • Handwerk-inloopochtend

    • Elke woensdagmorgen vanaf 10.00 uur stellen wij onze huiskamer open om met elkaar te handwerken, te knutselen of gewoon maar te kletsen met een lekker (gratis) kopje koffie of thee. Iedereen is welkom! Neem wel uw eigen materiaal mee. Familie, vrienden of kennissen, ook van buiten Roombeek, zijn van harte welkom.

  • Thema-ochtenden

    • Voor deze ochtenden willen we inspelen op de wensen van de deelnemers. Houd de Nieuws en onze Activiteiten pagina in de gaten voor meer informatie!

  • Open Buurtmaaltijd

    • Onder Buurtmaaltijd leest u over onze open buurtmaaltijd. Deze wordt elke maandagavond om 18.00 uur geserveerd in het voormalig restaurant van Prismare.