Menu Sluiten

Inloop

Het Huis van Verhalen organiseert gezellige inloopmiddagen en mag zich Huiskamer van de Buurt noemen.

Iedereen is welkom om zijn of haar verhaal te delen met onze ervaren en warme team van gastheren en gastvrouwen die altijd voor u klaar staan met een kopje koffie of thee en een luisterend oor.

De openingstijden zijn per 1 mei 2019 op dinsdag- tot en met vrijdagmiddag van 13.30 uur – 16.00 uur

De aanwezige gastheren en/of -vrouwen hebben altijd een luisterend oor voor de verhalen van de bezoekers of geven informatie over de verhalen die wij in de kast bewaren.

In het winterseizoen komen op dinsdagmiddag enkele vrouwen van Turkse afkomst voor de gezelligheid hier bij elkaar. Zij komen ook wel bij elkaar thuis maar dit is anders. Bij ons zijn ze er echt even uit! Er wordt gepraat en gehandwerkt. De vrouwen wisselen verhalen en patronen uit en de gastvrouwen doen mee. Iedereen kan meedoen! Komende winter willen we met elkaar breien voor kinderen in een tehuis in Afrika. Wij kennen iemand die daar nauwe banden mee heeft en vinden het fijn om zo voor onszelf en anderen bezig te zijn.
Ook wie niet van handwerken houdt kan hier altijd terecht voor een praatje en een bakje!

Er zijn altijd twee personen aanwezig om onze gasten welkom te heten en een kop koffie of thee aan te bieden, naar verhalen te luisteren, mensen rond te leiden door het ‘Huis’, de bijbehorende verhalen te vertellen over de wijk (heden,verleden en toekomst), informatie te verstrekken, kortom present te zijn voor de gast of bezoeker.

Het  Huis van Verhalen is eigenlijk altijd op zoek naar nieuwe mensen om ons sterke en betrokken team aan te vullen.

Wat zoeken wij?

Wij verwelkomen graag mensen in ons team, voor wie gastvrijheid en een luisterend oor hoog in het vaandel staan.
Bezoekers kunnen binnenlopen met uiteenlopende verhalen en ervaringen en voor hen willen wij, als team, een warme en welkome plek bieden, waar de koffie en thee en dat luisterend oor altijd aanwezig zijn.

De woensdagmiddag kan soms rustig zijn, maar dat kan per moment veranderen. Wij zoeken dan ook flexibele gastvrouwen/gastheren die deze variatie geen probleem vinden.

Wat bieden wij?

Wij zijn een team dat erg bij elkaar betrokken is, maar er is altijd ruimte voor nieuwe gezichten.
Er worden diverse activiteiten georganiseerd waar het team elkaar (weer) kan ontmoeten, bijpraten of kennis maken met nieuwe vrijwilligers. Wij vinden het belangrijk dat mensen zich thuis voelen in ons team.
Daarnaast worden er trainingen georganiseerd die zijn afgestemd op de praktijk van werken als gastvrouw/gastheer binnen onze organisatie.

Nieuwsgierig?

Heb je interesse om ons team te komen versterken, neem dan contact op via:

  • telefoon: 053 – 431 62 88
  • email: info@huisvanverhalenenschede.nl en zet in het onderwerp gastheer/gastvrouw

Je wordt dan zo snel mogelijk uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.